Ons Verhaal

Wij zijn Alexander en Desiree en wonen sinds 2018 in Leerdam. Samen hebben wij 3 kinderen van 5, 11 en 13 jaar. Desiree werkte ruim 13 jaar bij de politie als leidinggevende, per 1 januari 2021 is ze fulltime gezinshuisouder. Alexander heeft in september 2010 zijn werk als medewerkers Sociaal Wijkteam opgezegd en is ook fulltime gezinshuisouder.

Circa 7 jaar geleden werd het gevoel bij ons, om te starten als pleeggezin, steeds sterker. Na het volgen van een pleegzorg cursus waren we helemaal overtuigd. Door omstandigheden hebben we uiteindelijk nog 4 jaar geduld moeten hebben. Inmiddels hadden we ons plan om pleeggezin te worden, vervangen door het starten van een gezinshuis. Hiervoor hebben wij in september 2018 een woning gekocht in Leerdam. De woning moest flink verbouwd worden. Tot ons grote geluk werden wij geselecteerd voor het televisie programma VT Wonen. Zij hebben ons geweldig geholpen om van dit huis een prachtig Gezinshuis te maken.

Begin 2019 werden de eerste kinderen bij ons geplaatst. Desiree was ondertussen druk bezig met het behalen van haar SKJ registratie, wat uiteindelijk in november 2019 ook gelukt is. Inmiddels zijn de verbouwingen achter de rug en hebben wij in ons gezinshuis plek voor 5 kinderen. Op dit moment hebben wij helaas geen plek voor nieuwe plaatsingen. (27-06-2023)
Per 2022 bieden wij ook kamertraining aan,  voor meer informatie kijk onder het kopje kamertraining. 

Wij zijn zijn een christelijk gezinshuis, het geloof speelt een belangrijke rol in ons leven en ons gezin. Dit is zeker geen voorwaarde voor plaatsing, ieder kind is welkom bij ons maar wij verwachten wel respect voor onze levensovertuiging.